skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Todosja Lazarov - Kako sem prišel na Jesenice

Vsebino predstavlja zgodba z naslovom Kako sem prišel na Jesenice, ki jo je napisal Todosja Lazarov in je objavljena v knjižici Kako so se ne Jesenice včasih priseljevali.

Olvasás tovább

To je pričevanje Todosje Lazarova, ki se je iz rodne vasi pri Titovem Velesu v Makedoniji odpravil v Slovenijo in si poiskal delo v železarni na Jesenicah, kjer danes živi. Po odsluženem vojaškem roku je zbral denar za pot in se odpravil s trebuhom za kruhom na Jesenice. Naselil se je v delavskih barakah v Soteski v Bohinju, kjer je spoznal svojo bodočo ženo. Zaposlil se je v železarni in postal pomočnik pri elektropeči. Ob delu je nadaljeval s šolanjem na Delavski univerzi Jesenice, uspešno zaključil srednjo ekonomsko šolo in študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Leta 1975 sta se z ženo iz Bohinja preselila v stanovanje na Jesenicah, kjer sta se jima rodila tudi otroka. Upokojitev je dočakal v obratu elektro peč jeklarne na Koroški Beli. Avtor zgodbo zaključi z dvema železarskima anekdotama. Dokument vsebuje tudi fotografije mesečne vozovnice Todosja Lazarova iz leta 1975, tovarniške izkaznice Todosja Lazarova iz leta 1972 in fotografijo Todosje Lazarova s soprogo ob odprtju jeklarne 2 leta 1987. Fotografije so last Todosje Lazarova.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Todosja Lazarov

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

Jesenice, priseljevanje, LOKALNE SKUPNOSTI, kulturna dediščina, krajevna zgodovina, ETNOLOGIJA

A közzététel dátuma

27.12.2018 20:02

Legutóbbi módosítás

07.12.2018 18:26

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam