skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Tekmovanja in koncerti

Laška godba je z leti pridobivala na kakovosti. Če so na začetku igrali le na povorkah, so se kaj kmalu pojavile želje in potrebe po dokazovanju. Kar 80 let je imela godba za sabo, ko se je udeležila prvega tekmovanja v Celju in že takrat so godbeniki dokazali, da so najboljši, saj so zasedli prvo mesto. Olvasás tovább
* 1955. leta je godbo vodil Alojz Covnik, ki je Laščane popeljal do tretjega mesta na Tekmovanju rudarskih godb v Velenju.
* Leta 1997, ko je bila godba že precej utečena, so bili godbeniki že dovolj samozavestni, da so se prijavili na tekmovanje slovenskih godb v tretji težavnostni stopnji. Pod vodstvom Ivana Medveda so v Sežani dokazali, da so sposobni še za kaj več, saj so prejeli zlato plaketo.
* Že naslednje leto (1998) so se prijavili na tekmovanje slovenskih godb v drugi težavnostni stopnji. V Krškem so prejeli srebrno plaketo.
* Leta 2003 so se prebili v prvo težavnostno kategorijo. Na tekmovanju godb v drugi težavnostni stopnji so prejeli zlato plaketo s posebno pohvalo.
* Leta 2008 je Laška pihalna godba napredovala že v koncertno težavnostno stopnjo in na tekmovanju slovenskih godb zopet prejela zlato plaketo s posebno pohvalo.
*  Ob 150-letnici Laške pihalne godbe, pa je le-ta v Laškem organizirala tekmovanje slovenskih godb v koncertni težavnostni stopnji in prejela srebrno plaketo ter številne pohvale na račun organizacije in izvedbe samega tekmovanja.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

zene, tánc

Kapcsolattartó

Srečko Maček

Jelszavak

godbe na pihala, gostovanja, gostovanja v tujini, KONCERTI

A közzététel dátuma

03.09.2014 09:41

Legutóbbi módosítás

03.09.2014 09:41

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam