skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Strokovna skrb za vinogradnike in vinarje v Sloveniji

Strokovno skrb za vinogradnike in vinarje izvajajo tri pomembne ustanove:

Olvasás tovább
Kmetijski inštitut Slovenije,
ki izvaja raziskave vinogradniških in vinarskih tehnologij, svetovanje in izobraževanje, nadzira kakovost pridelkov in izdelkov, ki se uporabljajo v kmetijstvu, ter objavlja strokovne in poljudne prispevke. Sodelavci in raziskovalci skrbijo za to, da slovenskim vinogradnikom zagotavljajo kakovosten sadilni material preskušenih sort, in jim svetujejo pri tem.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije
,
katere strokovna skupina za vinogradništvo in vinarstvo izvaja delavnice, predavanja, posvete, ocenjevanja, izdaja publikacije ipd., s katerimi svetuje glede tehnologije obdelave vinogradov in pridelovanja vina, glede možnosti finančnih podpor in čim tesneje sodeluje z vinogradniki in vinarji ter njihovimi društvi. Deluje s svetovalci za vinogradništvo in vinarstvo pri osmih kmetijsko gozdarskih zavodih. Pri delu strokovne skupine sodelujeta tudi vodji selekcijsko trsničarskih središč Ivanjkovci in Vrhpolje.

Univerza v Novi Gorici, Center za raziskave vina,
ki izvaja ekspertno in aplikativno raziskovalno dejavnost na področju vinogradništva, vinarstva in sorodnih ved ter skrbi za stalne prenose novih znanj v prakso. Poleg strateških pristopov k dolgoročnejše pomembnim raziskovalnim ciljem, se ukvarja z reševanjem aktualnih problematik v vinogradništvu in vinarstvu. Strokovnjaki Centra za raziskave vina svoje znanje prenašajo na mlajše generacije tudi kot predavatelji na Visoki šoli za vinogradništvo in vinarstvo.
Poleg tega deluje za celotno Slovenijo in v vseh vinorodnih območjih veliko število društev in združenj, ki skrbijo tako za strokovnost kot za druženje in izmenjavo izkušenj med svojimi člani. Pomembne so tudi različne objave ter revije in knjige, ki dajejo vinski kulturi v družbi pravo težo in pomen.Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam