skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Stari most 2002-2013

Zgodovina in življenje mariborskega Starega mostu v letih 2002-2013

Olvasás tovább

V letih 2002-2013 so časopisi poročali:

Alenka Penjak: Neznanec skočil s Starega mosta

Pred številnimi pešci in vozniki, ki vsako jutro prečkajo Stari most čez Dravo, se je včeraj okoli 8.20 odigrala prava drama: z mosta je namreč v mrzlo dravsko vodo skočil še neznan moški in v vodi izginil. Nekdo je takoj poklical mariborski center za obveščanje in na Lent so kmalu prispeli reševalci in policisti, nato pa še poklicni gasilci javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje. Ti so pripeljali tudi reševalni čoln in gasilec Robert Hlade iz Zgornje Selnice je oblekel potapljaško obleko ter se potopil v reko, da bi skušal poiskati moškega, ki je skočil z mostu. Vendar je potapljač po polurnem iskanju izplaval, ne da bi našel truplo.

Policisti so v tem času preiskali tudi okolico Starega mosta oziroma nabrežje Drave, na sredini so našli čevlje in jakno. Jakno so sicer temeljito pregledali, a v njej niso našli ničesar, kar bi pomagalo pri ugotavljanju identitete neznanca, ki si je življenje sklenil končati s skokom v Dravo …

Večer, 2. december 2003, str. 21

(ank): Labodova smrt na mostu

Na mariborskem Titovem mostu se je včeraj okoli poldneva pripetila nesreča, v kateri je poginil labod. Sicer je bila žival najprej poškodovana in je kar nekaj časa ležala na mostu, vse skupaj pa je opazovalo kar nekaj ljudi, ki so klicali na razne konce, da bi priklicali koga, ki bi ptici pomagal. “To je že drugi tak primer letos in ptica je bila zaradi udarca v avtomobil tako hudo poškodovana, da je podlegla poškodbam,“ je včeraj povedal Zlatko Golob, veterinar, ki ima koncesijo za zdravljenje prosto živečih živali. Poginulega laboda so nato odpeljali higieniki veterinarske uprave, vzorce tkiva pa bodo po ustaljenem postopku tudi testirali, da ugotovijo morebitno okuženost živali z virusom ptičje gripe.

Večer, 19. oktober 2006, str. 21

 

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

történelem

Kapcsolattartó

Vlasta Stavbar

Jelszavak

Maribor, MOSTOVI, stari most, ZGODOVINA

A közzététel dátuma

03.12.2014 16:37

Legutóbbi módosítás

20.05.2020 15:46

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam