skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Spomini na poletja v naših krajih

Literarni natečaj 

Olvasás tovább

Domoznanstvo je kot  nikoli dokončano nizanje biserov na vrvico. Zbiranje besedil, fotografij in drugih dokumentov, ki po eni strani ohranjajo, po drugi pa oživljajo zgodbe preteklosti ter omogočajo nadaljnje raziskovanje lokalnega prostora je naša naloga, ki jo z veseljem opravljamo. Našo zbirko smo želeli  obogatiti še  s pomočjo zgodb in spominov, ki jih imajo prebivalci naše in sosednjih občin na preživljanje poletnih počitnic v času njihove mladosti. Tako bi pridobili vpogled na preživljanje počitnic nekoč. V katerih rekah in potokih so naši prebivalci iskali osvežitev, katere igre so jim krajšali vroče dneve, kaj vse so počeli in kako jim je tekel čas med počitnicami. 

V ta namen smo 22. junija 2021 objavili literarni natečaj z naslovom Spomini na poletja. K sodelovanju smo povabili vse, ki so dopolnili 60 let in več. Natečaj smo pripravili prvič. Do 22. septembra, ko se je zaključil smo prejeli dve zgodbi.

Tri člansko žirijo so sestavljali: Kristina Galun, Tadeja Rode Teran in Stanka Zanoškar. 

Ker sta bili zgodbi dve, smo obe nagradili s simboličnimi darili.  

 

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Kristina Galun

Jelszavak

literarni natečaji, NATEČAJI

A közzététel dátuma

20.10.2021 05:40

Legutóbbi módosítás

28.10.2021 08:28

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam