skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Šolanje na dopisni šoli, 1967-1969

Tone Rožmanc je 19. junija 1969 uspešno zaključil Srednjo tehniško šolo, smer strojništvo. Zaradi njegove marljivosti in vztrajnosti so ga avgusta istega leta predstavili v glasilu Usnjar, v rubriki Naš portret.

Olvasás tovább

Iz intervjuja:

Kasneje ste delali še dopisno šolo. Kako je potekalo pa to šolanje?

Leta 1967 sem začel, ko sem odslužil vojaški rok. Na predavanja v Ljubljano smo hodili ob sobotah popoldne in nedeljah dopoldne z avtobusom, včasih tudi s kolesi. Predavali so redni profesorji iz srednje tehnične šole. Tako sem naredil srednjo šolo ob delu in postal strojni tehnik. Takrat smo bili strojni tehniki kot danes inženirji!

Ste z izobrazbo dobili v tovarni tudi ustrezen status, ste napredovali?

Kje pa! Dva nova tehnika sva bila takrat, še Martin Merlak, stric pilota Tonija Merlaka, ki so ga v osamosvojitveni vojni sestrelili. Izredno dober risar je bil, delal je v konstrukciji. Kar je on narisal, je znal čisto vsak prebrati. Sva bila pa oba že preveč domača v fabrki. Domač nima pa nikoli nobene prave veljave. Niso nama hoteli upoštevati nove izobrazbe in je ovrednotiti. Zmenila sva se in si poiskala novi službi v Fenolitu – takrat ni bilo problema za službo. Jaz bi šel v proizvodnjo, on pa v nabavo. Ko sva dala odpoved, so pa hitro skupaj šefi stopili, ker so videli, da gre zares. Merlak je šel v konstrukcijo, mene so pa za rezervne dele zadolžili.

 

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Nataša Oblak Japelj

Kapcsolattartó

Nataša Oblak Japelj

Jelszavak

industrija usnja, VZDRŽEVANJE, 20. stoletje, Vrhnika, STROJNIŠTVO

A közzététel dátuma

05.12.2017 12:08

Legutóbbi módosítás

05.12.2017 09:30

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam