skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Slovo poletju z glasbo na Limbarski gori

Društvo krajanov Limbarska gora pa je organiziralo še eno odmevno prireditev na Limbarski gori. Ob 850-letnici prve omembe limbarskih gospodov Lilinbergov so leta 2006 pripravili Slovo poletju z glasbo na Limbarski gori. 

Olvasás tovább

Prva prireditev je sovpadala z začetkom delovanja glasbene zasedbe Moravški trio.

Naslednje leto pa so prireditev še obogatili, saj se je prireditvi pridružil lik Johance, ki je v narečju in na humoren način predstavljala in obujala običaje in opravila na podeželju. Prireditev so popestrili in obogatili še ljudski pevci s tematskimi pesmimi. S prireditvijo so ohranjali kulturno dediščino in razveseljevali ljudi ob spominih na stare čase. 

Slovo poletju je štiri leta potekalo na Limbarski gori, kasneje so se preselili v Kulturni dom Moravče. Poleg že znanih glasbenih skupin, se je na tej prireditvi predstavilo lepo število mladih glasbenikov iz Moravške doline ter bližnje in daljne okolice. Prireditev je navduševala vse do leta 2015. 

 

Fotó galéria

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Kristina Galun

Jelszavak

Limbarska gora, Moravška dolina, PRIREDITVE, KONCERTNE PRIREDITVE, GLASBA

A közzététel dátuma

18.11.2020 22:00

Legutóbbi módosítás

16.11.2020 23:34

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam