skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Sevniških 40 iz leta 1979

»Sevniških 40« predstavlja razstavo približno 40 fotografij, nastalih pred 40-imi leti; v letu 2019 se tako časovno kolo zavrti in ustavi v letu 1979

 

Olvasás tovább

Društvo Trg Sevnica je v počastitev sevniškega občinskega praznika, ki vsako leto zaznamuje novembrski mesec v Sevnici, pripravilo (prvo) fotografsko razstavo v prostorih Občine Sevnica z naslovom »Sevniških 40«.

Avtor fotografij (in tudi avtor pripisov k fotografijam) je sevniški fotograf in srčen domoznanec, Ljubo Motore, ki je (med drugim) tudi predsednik fotosekcije Društva Trg Sevnica.

Ljubiteljski fotograf in zbiratelj Ljubo je dolgoletni nepogrešljivi spremljevalec sevniških dogodkov ter pozoren opazovalec lokalnega okolja, ki je s svojim prostovoljnim ljubiteljskim udejstvovanjem, predvsem fotografiranjem in arhiviranjem slikovnega gradiva, neprecenljiv vir sevniške zgodovine.

S tem se ukvarja že od leta 1972 in njegova zbirka starih fotografij domačega okolja in dogajanja je podlaga mnogim knjigam na temo Sevnice, Sevničanov, spomenikov, zgradb in dogodkov.

 

Negative vseh fotografij hrani Knjižnica Sevnica, podaril pa jih je avtor razstave Ljubo Motore.

 

Besedilo: Društvo Trg Sevnica

Avtor fotografij: Ljubo Motore

Prispevek za Kamro: Tanja Mikolič

Tartalomjegyzék

Információk

Közzétette

Knjižnica Sevnica

Kapcsolattartó

Tanja Mikolič

Jelszavak

DOMOZNANSTVO, FOTOGRAFIJE, RAZSTAVE, Sevnica

A közzététel dátuma

06.04.2021 09:00

Legutóbbi módosítás

06.04.2021 09:00

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam