skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Pričetek razvoja rokometa v Beltincih sega v leto 1958, katerega pobudnik je bil tedanji učitelj telesne vzgoje Peter Šraj. Za uspešen zagon pa je bila seveda velikega pomena podpora s strani šole, ravnatelja in tedanje občine Beltinci.

Olvasás tovább

Prvotno rokometno igrišče so učenci šole uredili v beltinskem parku, vzhodno od nogometnega. Prve lesene gole je izdelalo beltinsko mizarstvo, prenosljive lesene pa Aleksander Sabo, ki je z rokometaši v naslednjih letih nasploh veliko sodeloval. V zimskem času pa so imeli treninge v prostorih grajske »telovadnice« in v dvorani zadružnega doma. Posebnost beltinskega rokometnega igrišča je bila v tem, da je bil vratarjev 6 metrski prostor porasel z zeleno travnato površino. Asfaltiranje rokometnega igrišča v beltinskem parku se je začelo leta 1962 in bilo septembra naslednje leto tudi končano in predano namenu.

Prva uradna tekma z nasprotnikom izven Prekmurja je bila odigrana z RK Branik Maribor leta 1959, na kateri so bili gostje močnejši. Vendar jim to ni vzelo vneme in volje do igranja, kar dokazuje rezultat iz tekmovalne sezone 1961/62, ko so beltinski rokometaši prvič postali rokometni prvaki Pomurja.

Poleg moške ekipe pa je bila zelo uspešna tudi ženska rokometna ekipa, ki so jo sestavljale igralke – delavke domače tovarne in učenke višjih razredov osnovne šole. Dosegale so številne športne uspehe, v tekmovalni sezoni pa so se tudi uvrstile v žensko republiško rokometno ligo.

Beltinski rokometaši so z nastopanjem zaključili v tekmovalni sezoni 1983/84, veliko vztrajnejše pa so bile rokometašice, s tekmovanjem so zaključile v sezoni 1988/89.

Literatura:

Šraj, P. Beltinci: 1322-1993. Beltinci: Občina, 1995

Šraj, P. Böltinci inda = Beltinci danes. Beltinci: ZTK, 2015

Információk

Kapcsolattartó

Klaudija Sedar

Jelszavak

ROKOMET

A közzététel dátuma

30.09.2017 19:40

Legutóbbi módosítás

30.09.2017 20:49

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam