skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  
Žalec postaja v zadnjih letih stalna karnevalska postojanka številnim pustnim skupinam iz njegove okolice. Čeprav mesto nima posebne pustne tradicije, pa obstaja v njegovi bližnji okolici veliko organiziranih pustnih skupin, ki vsako leto obogatijo pestrost karnevalskega dogajanja na žalskih ulicah Olvasás tovább
Med te zagotovo spada Turistično olepševalno društvo iz Gotovelj. V njihovi organizaciji že nekaj let deluje skupina Pustjakov Veseljakov, ki vsako leto pripravijo celovito dogajanje v domačem kraju, z njim pa sodelujejo tudi na bližnjem Žalskem karnevalu. Pustnjaki Veseljaki so obkroženi s  Pustnimi Modreci, ki vsako leto umislijo pustno temo, ki sovpada s aktualnimi dogajanji v okolju. Vse skupaj pa se naslanja na lokalno legendo okoli Richter Jurija. Poleg karnevala je glavni pustni dogodek Pustnih Veseljakov pustno rogoviljenje po Gotovljah, ki poteka na pustno soboto.

Pokop pusta navadno ni predstavljen v okviru Žalskega karnevala, ga pa vsako letno organizirajo v bližnjem Vrbju.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

néprajz

Kapcsolattartó

Srečko Maček

Jelszavak

pust, PUSTNI OBIČAJI

A közzététel dátuma

04.02.2015 09:08

Legutóbbi módosítás

06.02.2015 14:37

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam