skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Proslava ob 100-letnici delovanja zadruge

Ob 100-letnici Kmetijske zadruge in 20-letnici Govedorejskega društva je bil v Velikih Laščah 7. septembra 2013 Kmečki praznik. Olvasás tovább

Celodnevno praznovanje se je začelo že zjutraj z budnico na trgu v Velikih Laščah in dogonom živine na razstavni prostor. Osrednji del se je nadaljeval s povorko s prapori društev, vožnjo z zapravljivčki in starimi traktorji. Sledilo je slavno razvitje zastave Kmetijske zadruge Velike Lašče in razvitje prapora Govedorejskega društva Velike Lašče.

Obiskovalce so nagovorili predsednik Kmetijske zadruge Velike Lašče Ivan Levstik, župan občine Velike Lašče Anton Zakrajšek,  predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Cvetko Zupančič in direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana Jože Benec.

Prireditev je spremljal kulturni program učencev Glasbene šole Ribnica, ljudske pesmi so zapele Suhe češplje iz Gradeža, KUD Rob je pripravilo skeč o prevzemu kmetij nekoč in danes. Kmečkega praznika so se udeležili tudi gostje iz Švice, iz pobratene občine Lützelflüh, ter člani Turistično narodopisnega društva iz Razkrižja.

V nadaljevanju je sledilo ocenjevanje živali in podelitev zvoncev najbolje ocenjenim kravam. Absolutna zmagovalka je bila krava Brina, last rejca Boruta Vasiča s Prhajevega, saj je bila ocenjena kot krava z najlepšim vimenom in šampionka razstave. Poleg 43 krav je bilo razstavljenih tudi devet konj, drobnica in male pasemske živali.

Po slavnostnih podelitvah so predstavili kmetijske stroje in izdelavo lesnih sekancev, mladi so se pomerili v kmečkih igrah. Prireditev se je, kot se spodobi, sklenila z veselico ob zvokih domačega ansambla Mladi Krpani.

Információk

Kapcsolattartó

Mateja Lesar

Jelszavak

KMETIJSKE ZADRUGE, obletnice, PROSLAVE, ŽIVINOREJA

A közzététel dátuma

21.10.2013 12:39

Legutóbbi módosítás

04.11.2013 13:58

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam