skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Propaganda krila izgube

Slovenci smo v letu 1966 razglabljali o denominaciji takratne državne va­lute – dinarja in o uspehih nove gospo­darske reforme, izpeljane leto dni prej. V celjski politiki so med drugim prišli do sklepa, da bi bilo dobro združiti obe celjski medijski hi­ši, tednik in radio, v skupno podjet­je.

Olvasás tovább
Najprej so Celjski tednik izločili iz sestave grafičnega podjetja Celj­ski tisk in preselili uredništvo s Trga V. kongresa v Gledališko 2, nasproti hotela Turška mačka, nato pa so ko­nec avgusta z združitvijo tednika in radia ustanovili Zavod za informa­tivno službo. Čeprav so združitev iz­peljali s politično direktivo, glav­ni razlog reorganizacije ni bil politične ampak ekonomske narave. Težave s financiranjem tednika so naraščale, kajti izdajateljske pravice in dolž­nosti po ukinitvi okrajev niso bile dosledno prenesene na nove občine. Za prvega skupnega glavnega urednika in direk­torja Zavoda za informativno službo je bil imenovan Tone Skok (odgovorni urednik je še naprej ostal Drago Hribar), ki je časniku in radiu pridružil še ekonomsko propagando. Z njo so blažili izgube pri izdajanju Celjskega tednika.

Fotó galéria

Információk

Kategória

társadalom

A digitális gyűjtemény szerzője

Janko Germadnik

Jelszavak

ČASNIKI, ČASOPISI

A közzététel dátuma

18.11.2010 08:17

Legutóbbi módosítás

21.02.2018 07:48

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam