Térkép  
MLEKARNA CELEIA d.o.o., s sedežem Arja vas 92, nima dislociranih enot. Podjetje ima surovinsko bazo pretežno v širšem celjskem območju. Neposredna bližina avtoceste nudi zelo dobre prometne povezave po Sloveniji in v tujini. Olvasás tovább
Slabše povezave so zgolj s Hrvaško, tu prav tako ni bližnjih izgledov za izboljšanje. Na nabavni strani oskrba s mlekom s prometnega stališča poteka nemoteno. Obstoječa lokacija bo tudi v prihodnje najprimernejša zaradi ugodnih prometnih povezav, bližine nabavnih virov in ker bi sprememba lokacije povzročila povišanje distribucijskih stroškov, kajti vsi pogodbeni prevozniki so locirani v neposredni okolici mlekarne. Prvi zametki segajo v medvojna leta, ko so v manjših proizvodnih prostorih v središču mesta Celje pričeli polniti mleko. Leta 1962 je dobila mlekarna večje proizvodne prostore v Medlogu pri Celju, kjer so bile dnevne zmogljivosti predelave 20.000 litrov mleka. Na tej lokaciji je bilo potrebno kar nekajkrat posodobiti polnilnico in druge naprave ter povečati zmogljivosti. V letu 1979 se je mlekarni pridružila še sirarna Šmarje.  Zato je bilo potrebno poiskati lokacijo za še večjo mlekarno in leta 1984 je proizvodnja stekla v idiličnem okolju v Arji vasi pri Petrovčah. Zaradi ekonomičnosti je bila leta 1996 tudi šmarska sirarna preseljena v Arjo vas ter obenem posodobljena in avtomatizirana strojna linija za izdelavo sirov. S tem je mlekarna Celeia postala največji in najbolj avtomatiziran proizvajalec poltrdih sirov v Sloveniji. 

Družbeno podjetje se je v začetku devetdesetih preoblikovalo v družbo z omejeno odgovornostjo Hmezad Celeia, mlekarstvo, sirarstvo in čebelarstvo, s čimer se je preoblikovalo iz tedanjega podjetja v družbeni lastnini v podjetje z znanimi lastniki. V oktobru 1995 se je preimenovalo v Mlekarna Celeia, mlekarstvo in sirarstvo, d.o.o., isti naziv ima podjetje še danes.

Leta 1998 je bila zaključena investicija posodobitve in povečanja zmogljivosti polnilnih strojev za fermentirane izdelke ter linija za razrez in konfekcioniranje sira. V letu 2003 so prenovili del sprejema CIP, v letu 2007 pa še pasterizacijo, polnilno linijo in skladišče. Ti projekti so bili tudi sofinancirani s strani predpristopne pomoči Sapard in strukturnega sklada EKUJS.  Današnja podoba Mlekarne Celeia je tako podoba sodobne mlekarne z okolju prijazno tehnologijo ter s proizvodnim programom, ki sledi svetovnim trendom v ponudbi zdrave in ljudem všečne mlečne prehrane. Surovo mleko odkupujejo z lastnega odkupnega področja od 18 kmetijskih zadrug. Vso mleko, ki ga kot osnovno surovino dnevno pripeljejo v mlekarno je na zdrav, okolju in živalim prijazen način pridelano na naprednih slovenskih kmetijah. Ker so večinski lastniki mlekarne preko svojih kmetijskih zadrug prav kmetije, ki mlekarno oskrbujejo z mlekom, je 95% našega mleka najvišje kakovosti.  Podjetje Mlekarna Celeia, d.o.o., je svojo proizvodnjo specializiralo predvsem v proizvodnjo različnih fermentiranih izdelkov, poltrdih sirov ter konzumnega mleka.

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam