skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Pripomočki za raziskovanje

V naravi niso vsi organizmi vidni s prostim očesom. Na vzgojo rastlin nekateri vplivajo škodljivo, drugi koristno. Zaradi rastlinskih bolezni in škodljivcev lahko rastline propadejo ali slabše rastejo. Vrtnine in plodovi sadnih rastlin lahko postanejo neokusni ali manj trpežni pri skladiščenju. Olvasás tovább
V zbirki so priročniki za mikroskopiranje in prepoznavanje mikroorganizmov, mikroskopa, pribor za mikroskopiranje,lupe, preparati in računa, ki dokazujeta plačilo pripomočkov. Izmed preparatov so v zbirki tako rastlinski kot tudi trajni preparati živalskih in človeških tkiv. Med mikroskopi je posebnost priročni žepni mikroskop, s katerim se lahko identificirajo bolezni ali škodljivci na terenu.

  • Nekdanji vrtnarji niso imeli na voljo moderne tehnologije in laboratorijev, prav tako ni bilo možnosti pridobiti ustrezne izobrazbe s področja hortikulture, ki jo danes nudijo višje in visoke strokovne šole ter univerzitetni programi. V obdobju življenja in ustvarjanja Alojza Kojca so najpreprostejša dela opravljali vajenci, nad katerimi so bdeli pomočniki in predvsem mojstri. Zahtevnejša in odgovornejša dela so opravljali pomočniki. Mojstri, kar je Alojz Kojc bil, pa so morali znati vsa opravila, od najpreprostejših do najzahtevnejših in najbolj odgovornih. Od njihove zagnanosti, radovednosti in znanja je bila odvisna njihova prepoznavnost in povpraševanje po njihovih uslugah. Delo z mikroskopom in preparati, poznavanje mikrobiologije in medsebojnih odnosov rastlin in mikroorganizmov je bilo le za najboljše vrtnarje, ki so radi raziskovali in Kojc je bil med tistimi, ki so bili strokovno zelo dobro podkovani.

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam