skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Pozdrav iz Rogaške Slatine

Pričujoča digitalna zbirka je nastala na podlagi razstave "Pozdrav iz Rogaške Slatine", s katero je Knjižnica Rogaška Slatina decembra 2016 obeležila Ta veseli dan kulture.

Olvasás tovább

Tokrat smo vam predstavili izbor najstarejših in zagotovo tudi najlepših razglednic z motivi Rogaške Slatine, natisnjenih konec 19. in v začetku 20. stoletja, ki so del veliko obsežnejše zbirke starih razglednic Knjižnice Rogaška Slatina.

Rogaška Slatina je bila v 19. stoletju pomembno zdravilišče, ki je s svojimi zdravilnimi vrelci mineralne vode in lepo urejenim parkom ter sprehajalnimi potmi v okolici privabljalo goste od blizu in daleč. V želji ohranjanja slikovnih spominov na bogato kulturnozgodovinsko preteklost zdravilišča Rogaške Slatine, v okviru domoznanske dejavnosti Knjižnice Rogaška Slatina precej pozornosti namenjamo zbirki starih razglednic. Dandanes naša zbirka obsega preko devetsto razglednic, natisnjenih ali poslanih med leti 1891 in 1945. Najdragocenejši del zbirke predstavljajo litografije iz t. i. »zlate dobe« razglednic.

 

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Maja Mohorič

Kapcsolattartó

Maja Mohorič

Jelszavak

stare razglednice, ZBIRATELJSTVO, 19. stoletje, začetek 20. stoletja, URBANIZEM

A közzététel dátuma

21.11.2017 12:38

Legutóbbi módosítás

21.11.2017 12:38

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam