skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Kako predstaviti gradivo v novem vsakdanu?

Olvasás tovább

Leto 2020 si bomo zapomnili kot leto, v katerem je šla večina načrtov po gobe. Po drugi strani si ga bomo zapomnili tudi kot čas, v katerem so v knjižnicah kraljevali iznajdljivost, ustvarjalnost in vztrajnost. Odločeni smo, da ne dovolimo pandemiji onemogočiti uporabnikom dostopa do gradiva, vsebin in razstav.

Domoznanska razstava o prireditvenih plakatih Kosovelove knjižnice Sežana, ki smo jo v knjižnici načrtovali za letošnji december, je bila odvisna od tedenskih poročilih NIJZ in navodil, ki smo jih dobili. Pogoji za delo so se spreminjali iz tedna v teden, včasih tudi iz dneva v dan. Priprave eksponatov v čitalnici so se nadaljevale, toda premisliti smo morali načine, na katere bi omogočali dostop do razstavljenega gradiva, če knjižnica decembra ne odpre vrat za obiskovalce. Odločili smo se za projekcijo plakatov nad vhodom v knjižnico, ki v večernih urah vabi obiskovalce, da se približajo in pogledajo, kaj se v knjižnici dogaja. Projekcija je svetlobno vabilo v temnih decembrskih in koronskih večerih. Ko se obiskovalec približa vhodu v knjižnico, ga nagovorijo plakati na oknih knjižnice. Nalepke na steklih so opremljene s QR kodami, ki obiskovalca popeljejo do digitalne zbirke na portalu Kamra, na katerem ga pričakujejo razstavni eksponati in fotografije.

Plakati bodo v čitalnici Kosovelove knjižnice Sežana potrpežljivo počakali na bolj normalne čase in na obiskovalce.

Knjižnica je vedno z vami. Knjižnica bo vedno z vami. 

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Jelszavak

Kosovelova knjižnica Sežana, PLAKATI, KULTURNE PRIREDITVE, DOMOZNANSKE ZBIRKE, DOMOZNANSTVO

A közzététel dátuma

01.12.2020 10:46

Legutóbbi módosítás

14.12.2020 06:44

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam