skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Hana Rožmanc, 8. a, OŠ 8 talcev Logatec, mentorica Sergeja Šorli

Olvasás tovább

Začel se je oktober, z oktobrom pa je prišel tudi petek 13. Zbudila sem se z glasnim krikom. Dolgo časa sem potrebovala, da sem ugotovila, da so bile le sanje. Počasi sem zlezla s postelje in se odpravila na zajtrk.

Nekaj je narobe. Vse je tiho. Pojedla sem in preiskala hišo. Nikogar ni bilo doma.

Starša sta bila verjetno že v službi. Nikoli nisem verjela v duhove ali demone… Odšla sem v kopalnico in se pogledala v ogledalo, ko je kar naenkrat počilo. Strašansko sem se prestrašila, stekla v svojo sobo, se oblekla in zdirjala v šolo.  V šoli ni bilo nikogar. Odprla sem omarico in iz nje je padel listek. Pobrala sem ga, na njem je pisalo:

Pokopališče, ob 13h.

Tole bom po pouku malo raziskala.

V razredu ni bilo nikogar. Čakala  sem pol ure, pa še vedno ni bilo nikogar. Skoraj sem zaspala, ko sem zaslišala škripanje krede. Pogledala sem na tablo in na njej je bila napisana številka 13.

Zakričala sem in stekla ven na pokopališče. Še sama ne vem, kaj me je vleklo tja. Hodila sem mimo nagrobnikov, ko sem na njih opazila imena svojih prijateljev, znancev in staršev!

Na zadnjem nagrobniku je lebdela postava brez glave, ki je začela izgovarjati nerazumljive besede, potem pa izginila. Približala sem se in opazila, da zdaj na tem nagrobniku piše moje ime!

Zakričala sem in zbežala. Ustavila sem se šele na glavni ulici, kjer sem zagledala taksi. Čim prej moram priti iz tega mesta! Odprla sem sovoznikova vrata, se usedla v taksi in zakričala.

Zraven mene je sedel živi mrtvec. Na nekaterih mestih so mu organi lezli iz telesa, namesto oči pa je imel dve luknji.

Pognala sem se iz avta in stekla naprej po cesti. Tekla sem kolikor hitro sem lahko, ko so me zaslepile luči avta, potem pa sem videla le še temo.

Zbudila sem se v bolnišnici, kjer so bili tudi moji starši. Rekli so mi, da me je zbil avto in strašansko mi je odleglo, da prikazni niso bile resnične.

Ko sem naslednji dan prišla domov, sem se usedla za mizo in ostrmela. Na koledarju je bil  obkrožen petek trinajsti, zraven pa je bilo napisano R.I.P. in narisan nagrobnik.

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam