skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Orodja za nego rastlin

Spretnejši vrtnarji z več strokovnega znanja znajo in zmorejo negovati rastline tako, da dolgo rastejo in da so vrtnarju v ponos. Oblikujejo jih z rezjo, pri tem uporabljajo vrtnarske škarje in vrtnarsko žago. V sadjarstvu in vinogradništvu opravljamo rez zato, da rastline vsako leto obilno rodijo. Režemo tudi cvetoče okrasne rastline, da bujno cvetijo in plodijo. Rastline, okrasne v listju, lahko s pravilnim obrezovanjem oblikujemo v zanimive oblike (npr. krogle, stožce ipd.). Olvasás tovább
V zbirki predstavljeni predmeti se uporabljajo za nego trate in travnih robov, za nego žive meje, okrasnih grmov in dreves ter sadnih dreves.Najrazličnejši cepilni in navadni noži so v pomoč pri razmnoževanju vinske trte, okrasnega in sadnega drevja ter vrtnic, kjer se cepilno mesto po cepitvi zamaže s cepilno smolo, ki preprečuje izhlapevanje vlage in dodatno učvrsti vezivo.

Večina rastlin v svojem življenju ne potrebuje obrezovanja. Obrezovanje je namenjeno vzgoji sadik (gojitvena rez), vzdrževanju in oblikovanju ter uravnavanju rodnosti in rasti sadnih rastlin in vinske trte. Največjo skrb pri obrezovanju zahtevajo lesnate rastline. Grmovnice lahko z rezjo oblikujemo v različne zanimive oblike ali jih spodbujamo k večjemu cvetenju, saj je znano, da bolje cvetijo na mlajših poganjkih. Okrasna drevesa morajo biti varna, zdrava in zanimiva zaradi značilnega habitusa in drugih morfoloških značilnosti, zato se rez po potrebi prilagaja naštetim zahtevam.

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam