skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Odlikovanje po 35 letih

Novi tednik je leta 1980 praz­noval 35. obletnico obstoja; prazno­vanje je bilo, verjetno za­radi upoštevanja deklarirane stabili­zacije, bolj skromno.

Olvasás tovább
Proslave ob do­godku ni bilo, kot je bilo to v navadi ob prejšnjih jubilejih, posebno števil­ko pa je nadomestila posebna rubri­ka 35 let Novega tednika, v kateri so vsak teden, skozi vse leto, pred­stavljali stare in nove urednike  tednika ter v večih nadaljevanjih pri­kazali njegovo zgodovino. Seveda to ni bilo vse; jubileja se je spomnilo tudi predsedstvo bivše jugoslovanske dr­žave in Novi tednik odlikovalo z re­dom zaslug za narod s srebrno zvezdo.
Naslednja leta so bila pri Novem ted­niku v znamenju zatišja. Redno de­lo je prinašalo vsak teden nov, svež, bralen, informativen, v svojem po­slanstvu pa angažiran in ustvarjalen list, ki je počasi pridobival nove bral­ce. Pred dobrimi desetimi leti je bila naklada Novega tednika 15.500 izvo­dov, od tega jih je našlo pot v kioske 7.000, ostale pa je dobila 8.500 član­ska »družina« tednikovih naročnikov. Ob upoštevanju, da povprečno pre­berejo en izvod časnika štiri osebe, lahko hitro ugotovimo, da se je s časopisom vsak teden srečalo nad 60.000 bralcev.
Tednik se je krepil tudi po kadrov­ski plati. Poleg starega glavnega urednika Borisa Rosine in novega odgovornega urednika Branka Sta­mejčiča so redakcijo sestavljali: Marjela Agrež (zadolžena za Šmar­je pri Jelšah in mladino), Vili Eins­pieler (Šentjur), Violeta Vatovec Einspieler (Laško in izobraževanje), Mateja Podjed (Slovenske Konjice in kultura), Milena Brečko Poklič (Celje, notranja politika in zdravs­tvo), Rado Pantelič (Mozirje in tu­rizem), Zdenka Stopar (Celje in so­cialna politika), Srečko Šrot (repor­taža, kronika in kriminal), Mitja Um­nik - namestnik odgovornega ured­nika (gospodarstvo in kmetijstvo), Janez Vedenik (Žalec in zamejstvo ), Tone Vrabl (Velenje in šport) in Franček Pungerčič (glasba). Ured­nik fotografije je bil Edi Masnec, teh­nični urednik tednika pa še vedno Franjo Bogadi.
Ob tem je treba do­dati, da je večina naštetih sodelovala tako pri nastajanju tednika, kot tudi pri nastajanju vsakodnevnih radijskih oddaj. Razpetost med radijskim de­lom in delom pri tedniku je zahteva­la od zaposlenih velike delovne na­pore, vendar so jim dodatno kadrov­sko širitev kljub program­ski širitvi na obeh medijih one­mogočali finančni okviri. Svetla izje­ma je bila zaposlitev Tatjane Cvirn, ki je k tedniku prišla jeseni 1984.

Fotó galéria

Információk

Kategória

társadalom

A digitális gyűjtemény szerzője

Janko Germadnik

Jelszavak

ČASNIKI, ČASOPISI

A közzététel dátuma

19.11.2010 09:40

Legutóbbi módosítás

21.02.2018 07:49

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam