skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Novi tednik v vsak dom

S ciljem, da bi Novi tednik res lahko bral vsakdo, so se v krajevnih skup­nostih in krajevnih organizacijah SZDL lotili nagradne akcije z na­slovom »Novi tednik v vsak dom«.

Olvasás tovább
Vzpodbudo so dale občinske konfe­rence SZDL, ki so za celotno akcijo vsaka v svoji občini ustanovile tudi denarni sklad za najprizadevnejše odbore v krajevnih skupnostih. Z na­gradami je sodelovalo tudi uredniš­tvo Novega tednika. Kako je akcija uspela, iz ohranjenih zapisov ni zna­no.
Drugo plat problematike je predstavljala vsebina časnika.  V časniku so name­njali večjo pozornost aktualnim družbenopolitičnim in gospodar­skim vsebinam, razvedriIno in družabno plat pa nekoliko zapostavljali, zato so se pogosto pojavili očitki, da no­vinarji ne poročajo tako, kot so pričakovali. Novinarjem so večkrat očitali pomanjkanje objektivnost in o tem celo razpravljaljali na eni od sej celjske občin­ske skupščine. Pogosto citirana načela o svobodi govora in tiska so si oblastniki radi razlagali po svoje.

Fotó galéria

Információk

Kategória

társadalom

A digitális gyűjtemény szerzője

Janko Germadnik

Jelszavak

ČASNIKI, ČASOPISI

A közzététel dátuma

19.11.2010 08:37

Legutóbbi módosítás

21.02.2018 07:49

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam