skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Za sedem zaposlenih novinarjev je bi­la leta 1978 gotovo najpomembnejša pridobitev novih delovnih prostorov.

Olvasás tovább
Uredili so jih v stavbi, kjer še vedno domujejo - na današnji Prešernovi 19 (prej Trg V. kongresa 3). Boljše mož­nosti za delo so novinarje Novega tednika in Radia Celje postavljale pred nove preizkušnje. Zaradi sim­bioze radia in tednika se je delo no­vinarjev v obeh medijih prepletalo, pripravljali pa so še vrsto drugih ak­cij. Sodelovali so pri pripravi filmskega festivala Teden domačega filma in pri Slovenski po­pevki ter organizirali številne javne radijske oddaje, »leteča uredniš­tva« in druge prireditve, na primer 100 kmečkih žena na morje, Mate­re z desetimi otroki in več, sreča­nja slovenskih pisateljev in pesni­kov itd.
V tem letu je Novi tednik izhajal pov­prečno na 26 straneh in v nakladi 16.000 izvodov. Polovico naklade so razdelili med redne naročnike, osta­lo polovico pa so ponudili v kolpor­taži. Znani so tudi podatki, kako je bil tednik razširjen po občinah. V ob­čini Celje je bilo 3000 naročnikov, v Žalcu 2500, Šentjurju 1200, Šmarju 800, Slovenskih Konjicah 700 in Laš­kem 500, nekaj naročnikov pa je bilo tudi v občinah Mozirje in Velenje.
V burna osemdeseta leta je Novi ted­nik stopil z novim konceptom, ki pa se od starega ni dosti razlikoval. Uve­del je nekaj novosti, predvsem stalne rubrike: strokovne zdravniške član­ke pod naslovom Iz zakonske posvetovalnice, Pro­metna preventiva, Spoznavajmo na­še kraje, kroniko krajev, med bistve­ne novosti pa lahko prištevamo tudi uvedbo dvostranskih reportaž iz po­sameznih krajevnih skupnosti in kra­jev celjskega območja. Spremembo je doživela tudi prva stran, kjer so več prostora namenili drobnim vestern in pomembnejšim sporočilom. Informa­tivna vrednost tednika se je s temi no­vostmi nedvomno povečala. Zanimi­vo pa bi bilo izvedeti, kako so bralci sprejeli spremembo zadnje strani, kjer so opustili slike lepotic in jih nadomestili z antologijskim izborom domače in svetovne poezije. Marsi­komu se zamenjava lahke tematike z resno poezijo ni zdela najbolj posre­čena, verjetno pa tudi ni imela poseb­no pozitivnih ekonomskih učinkov.

Fotó galéria

Információk

Kategória

társadalom

A digitális gyűjtemény szerzője

Janko Germadnik

Jelszavak

ČASNIKI, ČASOPISI

A közzététel dátuma

19.11.2010 09:35

Legutóbbi módosítás

21.02.2018 07:49

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam