skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Niko Kešina - Kako so se Jesenice usidrale v moje srce in kako sem postal Jeseničan

Vsebino predstavlja zgodba Kako so se Jesenice usidrale v moje srce in kako sem postal Jeseničan, ki jo je napisal Niko Kešina in je objavljena v knjižici Kako se se na Jesenice včasih priseljevali.

Olvasás tovább

To je pričevanje Nika Kešina iz Drijenče v Bosni in Hercegovini, ki ga je življenjska pot preko Hrvaške vodila v Slovenijo, kjer si je na Jesenicah poiskal delo v železarni in se tu ustalil. Kot najstniku mu je umrl oče in z mamo sta se preselila v Županjo na Hrvaško. Od tam se je leta 1973, komaj polnoleten, odpravil z vlakom na Jesenice, kjer si je poiskal delo v železarni. Delo je dobil v elektrodnem oddelku in tam ostal 25 let. Na Jesenicah je dobil tovarniško stanovanje, si tu ustvaril družino in krog prijateljev. Leta 1991 se je udeležil vojne za Slovenijo in za svoj prispevek dobil visoko državno priznanje. Dokument vsebuje tudi fotografije vasi Drijenča, Nika Kešine v elektrodnem oddelku Železarne Jesenice in Nika Kešine z nekdanjim razrednim učiteljem v rojstni vasi. Vse fotografije so last Nika Kešine.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Niko Kešina

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

Jesenice, priseljevanje, LOKALNE SKUPNOSTI, kulturna dediščina, krajevna zgodovina, ETNOLOGIJA

A közzététel dátuma

27.12.2018 20:02

Legutóbbi módosítás

07.12.2018 18:27

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam