skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Nazaj v prihodnost?

Na prvi pogled se zdi, da je era nekdanje parkovne romantike, barvitih nasadov in družabno-kulturnih srečanj v parku dokončno mimo, saj je v bližnji preteklosti naravni park vse bolj preraščal v športni park s cesto, asfaltom in betonom v svojem jedru. Skupine ljudi, zlasti mladih, ki vanj zahajajo sicer z družabnimi nameni, toda slepi za naravno lepoto in gluhi za tišino, ga pogosto spremenijo v smetišče. Toda – hkrati se vse močneje zavedamo, da je park duša našega mesta, da v njem vedno znova iščemo tiste vrednote, ki so jih tod iskali naši predniki in jih v današnjem času še posebej potrebujemo. Kljub številnim spremembam skozi čas je park ostal kulturni spomenik krajinskega oblikovanja 19. stoletja in zgodovinski člen celjskega mestnega jedra, da o njegovem pomenu v celotni urbanistični zgradbi in vsestranski ekološki vlogi niti ne govorimo.

Olvasás tovább
Zlasti ob načrtovanju tretje razvojne osi bo se ponovno prebuja upanje, da bo ob temeljitem urbanističnem razmisleku promet mesto obšel po drugih poteh. Tako bi parku vrnili naraven stik z reko in del prostora, s tem pa vsaj nekaj nekdanje duše in prepotrebnega miru. 

Fotó galéria

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Janko Germadnik

Jelszavak

mestni parki

A közzététel dátuma

17.05.2011 12:55

Legutóbbi módosítás

21.02.2018 07:58

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam