skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Nataša Kokošinek - Kratek oris zgodovine šolstva na Jesenicah

Vsebino dokumenta predstavlja prispevek z naslovom Kratek oris zgodovine šolstva na Jesenicah, ki ga je napisala Nataša Kokošinek. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.

Olvasás tovább

Kratek pregled zgodovinskega razvoja šolstva na Jesenicah je nastal na podlagi podatkov, pridobljenih iz arhivskega gradiva Gornjesavskega muzeja Jesenice, Slovenskega šolskega muzeja, Zgodovinskega arhiva Ljubljana, Nadškofijskega arhiva Ljubljana in jubilejnih zbornikov posameznih izobraževalnih ustanov. Avtorica opisuje razvoj šolstva na Jesenicah od prve šole Pri Janezku na Murovi do današnjega obdobja, ko na Jesenicah z okolico delujejo: osnovni šoli Prežihovega Voranca in Toneta Čufarja, osnovna šola Poldeta Stražišarja (s prilagojenim programom), Glasbena šola Jesenice, Gimnazija Jesenice, Srednja šola Jesenice, Fakulteta za zdravstvo in Ljudska univerza Jesenice.Dokument vsebuje tudi fotografiji, ki prikazujeta stavbo, v kateri je bila prva šola Pri Janezku na Murovi (foto Božo Črešnik okoli leta 1970), in jeseniški šolski odbor z učiteljem Janezom Klobčičem pred letom 1900. Obe fotografiji hrani Gornjesavski muzej Jesenice.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Nataša Kokošinek

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

krajevna zgodovina, ŠOLSTVO, Jesenice, Zgodovinski pregledi, ETNOLOGIJA

A közzététel dátuma

31.10.2018 09:53

Legutóbbi módosítás

08.10.2018 18:34

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam