skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Mizarske delavnice

Pod imenom mizarske delavnice so v IUV poleg mizarjev delovali še mojstri zidarske, pleskarske in čevljarske stroke. V oddelku je bilo do 15 zaposlenih.

Olvasás tovább

Mizarji (do 5 zaposlenih) so opravljali vsa splošna mizarska dela, izdelovali lesene vozičke - šrogle, palete, platoje, pisarniško pohištvo, skladiščne regale, sode, opaže…

Zidarji (do 3 zaposleni) so zidali in obnavljali vse zidane konstrukcije: tlake, stene, odprtine. Sodelovali so s komunalno službo pri vzdrževanju vseh napeljav, cevovodov.

Pleskarji (do 4 zaposleni) so imeli ves čas ogromno dela z odstranjevanjem uničenega, umazanega opleska (učinek kislin, lugov in strojil) in nanašanjem novega. Večja pleskarska dela so večkrat izvajali tudi zunanji pleskarji.

Čevljar. Na začetku delovanja IUV so trije čevljarji izdelovali delovne čevlje in škornje ter popravljali usnjene transmisijske ploščate jermene. Kasneje je bil zaposlen en čevljar. Ta je izdeloval predvsem zaščitne rokavice in predpasnike. 

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Nataša Oblak Japelj

Kapcsolattartó

Nataša Oblak Japelj

Jelszavak

industrija usnja, VZDRŽEVANJE, 20. stoletje, Vrhnika, MIZARSTVO, ZIDARSTVO, PLESKARSTVO, čevljarji

A közzététel dátuma

05.12.2017 12:08

Legutóbbi módosítás

05.12.2017 09:44

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam