skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

MILAN, Gradišče 2

Hiši so bili skozi leta dodeljeni naslednji hišni naslovi: Gradišče 12 (1950), Gradišče 2 (1958) Olvasás tovább
Začetki pritlične stanovanjske hiše segajo v leto 1943. Postavil jo je Milan Tršar (1915–1988), Grogarjev, na parceli, ki jo je dobil doma. Načrt je zaupal tesarju Alojzu Jurjevčiču, gradnjo pa zidarskemu mojstru Jakobu Celarcu.

Hiša je bila dokončana leta 1945. V hiši je živel z ženo Francko Jesenovec (1915–2005), Jerebovo s Stare Vrhnike. Stanovanje sta veliko let nudila tudi najemnici, šivilji Tereziji Martinčič, ki je hodila šivat po hišah, nato pa se je zaposlila v Industriji usnja Vrhnika. Milan je končal Kmetijsko šolo na Grmu in kot navdušen sadjar za hišo negoval velik sadovnjak z žlahtnimi sortami, ki sta ga zasnovala z očetom Francem pred drugo svetovno vojno. Milan je bil tudi spreten lovec, celo na voluharje. Francka je obdelovala lehe (njive) pred hišo in vsako leto zredila dva prašička. Januarja so napravili koline. Milan in Francka sta bila dobra pevca, zato se je pri hiši pogosto in rado pelo. Danes je lastnica hiše, ki se trenutno obnavlja, njuna hčerka Anka, dipl. ing. kemije, poročena Peunik. Živi v Celju. Z možem Andrejem, s sinom Markom in hčerko Polono se pogosto vrača domov.

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam