skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Mehc, Ocvirk, Brežnik, Kač Vinko, Zoran

Nekdanji lastnik Rojc je po takratnem vedenju »šel na boben«, na dražbi je objekte in zemljo kupil sosed Arzenšek. Najemnik objekta je bil šošter Kramar Lojz iz Arje vasi, v delu hiše je imel čevljarsko delavnico, v delu hiše so stanovali Jančiči. Olvasás tovább
Lastnik Arzenšek objektov ni vzdrževal. Leta 2008 je Branko objekte porušil in na lokaciji stare hiše pozidal novo stanovanjsko hišo za svojo družino. Današnji lastniki in stanovalci so družina Arzenšek Branko, žena Irena Lipovšek iz Levca in sin Matjaž.

Ocvirk

Oče Ocvirk je bil zidar in malar. Imel je osem otrok. Tu je stanovala tudi svakinja teta Mica. 
Današnji lastnik Jože je po očetu malar – pleskar, njegov sin prav tako. Tretja generacija  objekte vzdržuje in v njih stanuje .

Brežnik

Bivši lastnik Škafar je bil mojster orglar. Dvorišče je bilo posajeno z malinami, kar je bilo kot raj za vaške otroke.  Bili so brez otrok, zato so hišo prepustili očetu Štajnerju. Hči Milenca se je poročila z Brežnikom iz Kasaz. Pozidala sta novo hišo, imata dvoje otrok.

Kač Vinko

Lukežev sin Vinko se je poročil z Ani iz Levca. Nista imela otrok. Danes je lastnik nečak Doler iz Levca. V gospodarskem poslopju ima mahanično delavnico, hči si je na vrtu zgradila novo urejeno  hišo.

Zoran

Razborškov sin Zoran, je po očetu podedoval del Štrikerjeve kmetije. Poročil se je z Klinčevo Berto iz Arje vasi. Na podedovani zemlji v vasi sta si pozidala lično hišo. Zoran je bil dolgoletni profesor matematike na srednji ekonomski šoli v Celju, žena Berta je gospodinila. V zakonu sta se jima rodili hčerki Romana in Tanja. Romana z družino živi v Ljubljani. Tanja, poročena Rehar, z družino stanuje Petrovčah. Objekt v Arji vasi obnavlja.

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam