skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Ljubiteljski slikar in glasbenik

Matjaž se že vrsto let ljubiteljsko ukvarja s slikarstvom. Devetnajst let je bil organizacijski vodja likovne sekcije pri KUD Vide Pregarc Ljubljana – Moste. Svoja dela redno razstavlja ter sodeluje na različnih slikarskih srečanjih (npr. leta 2014 na IX. likovnem srečanju Jasna na Jezerskem, leta 2016 pa je sodeloval na razstavi udeležencev likovnega srečanja Jasna v Železni Kapli).

Olvasás tovább

V začetku 90. let je enkrat tedensko vodil likovne delavnice za učence zaloške šole. Te delavnice so kasneje postale stalnica v času krompirjevih in poletnih počitnic.

V Knjižnici Zalog pripravi vsako leto do 5 likovnih razstav znanih in manj znanih likovnih ustvarjalcev. Ob vsakem odprtju razstave predstavi likovnika in njegovo delo, dogodek pa običajno z glasbo obogatijo učenci glasbene šole Moste-Polje, pa tudi dijaki Konservatorija za glasbo ali Akademije za glasbo.

Matjaž je prav tako velik ljubitelj glasbe. Sam igra klavir in klarinet in sicer za lastno dušo. Pravi pa, da zelo rad po zaključku pravljične ure otrokom še kaj zaigra.

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Matjaž Rolih in Anja Frković Tršan

Kapcsolattartó

Anja Frković Tršan

Jelszavak

KNJIŽNIČARJI, GLASBA, SLIKARJI

A közzététel dátuma

30.12.2017 22:31

Legutóbbi módosítás

21.12.2018 13:03

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam