skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Majda Malenšek - Ko obujam spomine na poklicno pot učiteljice in še kaj

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Ko obujam spomine na poklicno pot učiteljice in še kaj. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.

Olvasás tovább

Vsebina predstavlja pričevanje upokojene učiteljice Majde Malenšek, ki je obudila spomine na svoje učiteljske začetke na osnovni šoli na Koroški Beli leta 1966, kjer je nasledila znano učiteljico slovenščine Marijo Dolgan. Spominja se tudi svojega sodelovanja s kulturnimi društvi, še zlasti javorniškim. Od leta 1981 do 1992 je bila direktorica vzgojno izobraževalnega zavoda, ki je v času samoupravljanja združeval osnovne šole, vrtce, šolo s prilagojenim programom, glasbeno šolo in delavsko univerzo. Skrbela je za izvedbo investicij v šolstvu na območju občine Jesenice. Po osamosvojitvi Slovenije je nadaljevala učiteljsko pot kot učiteljica slovenščine na osnovni šoli Prežihov Voranc in se tam tudi upokojila. Dokument vsebuje tudi fotografijo obiska jeseniškega pisatelja Pavleta Zidarja na osnovni šoli Koroška Bela, ki je last pokojnega fotografa Andreja Malenška.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Majda Malenšek

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

krajevna zgodovina, Jesenice, ETNOLOGIJA, ŠOLSTVO

A közzététel dátuma

31.10.2018 09:53

Legutóbbi módosítás

08.10.2018 19:04

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam