skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Ljubljana v bodeči žici

V Mestni knjižnici Ljubljana smo se odločili lanski projekt zbiranja spominov na prvo svetovno vojno letos logično nadaljevati z zbiranjem spominov na okupirano Ljubljano v obdobju druge svetovne vojne. Olvasás tovább
Dogodek, ki smo ga poimenovali "Ljubljana v bodeči žici", je potekal 12. maja 2014 v Slovanski knjižnici. V prostorih knjižnice se je oglasilo 13 obiskovalcev, štirje pa so svoje gradivo prispevali naknadno po pošti, faksu ali elektronski pošti. Med tako prispelim gradivom sta bili tudi dve obširni in zelo zanimivi raziskovalni nalogi učencev OŠ Martina Krpana iz Ljubljane, ki smo ju v obliki besedilnih dokumentov (pdf) uvrstili med multimedijske elemente zbirke Naknadno posredovano gradivo. Na istem mestu ter na enak način smo objavili tudi zgodbi dveh varovank Doma starejših občanov Fužine.

Največ obiskovalcev je prišlo le povedati svojo zgodbo in s seboj niso prinesli fotografij ali dokumentov. Zgodbe smo zabeležili predvsem z zvočnimi, nekatere pa tudi z video posnetki. 
Nekaj obiskovalcev je s seboj prineslo fotografije in različne dokumente iz časa druge svetovne vojne. Fotografije smo objavili na Albumu Slovenije, precej pa smo jih umestili tudi v pričujočo zbirko. Sem smo umestili tudi vse prejete dokumente. 

Na letošnjem dogodku smo prejeli tudi nekaj dokumentov iz časa prve svetovne vojne. Le-te bomo naknadno umestili v digitalno zbirko Spomini na prvo svetovno vojno.

Fotó galéria

Információk

Kategória

történelem

Kapcsolattartó

Anja Frković Tršan

Jelszavak

druga svetovna vojna, LJUBLJANA

A közzététel dátuma

22.08.2014 00:00

Legutóbbi módosítás

05.09.2014 12:14

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam