skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Kulturno umetniško društvo Pavel Golie je delovalo od 1979 dalje v prostorih Kulturnega doma Trebnje. Predlog za poimenovanje društva po Pavlu Golii je dala njegova dolgoletna predsednica Zvonka Falkner. 

Olvasás tovább

Društvo je imelo  več sekcij, med njimi Komorni zbor KUD Pavel Golia (vodil Mitja Prijatelj, dirigent Igor Teršar), otroško dramsko skupino Križemkraž ter mladinsko in odraslo dramsko skupino (vodji Zvonka in Jože Falkner), Trebanjski oktet (Tone Strmole), filmsko sekcijo (vodja Jože Falkner), plesno skupino (vodja Sonja Rostan), zabavni ansambel Mišmaš (vodja Stane Hostnik).

V poročilu o delu sekcij KUD Pavel Golia za leto 1987 so zapisali, da imajo dobre pogoje za delo in sekcije vadijo v Kulturnem domu Trebnje dvakrat na teden. Filmska sekcija je imela leta 1987 92 filmskih predstav ob sobotah in nedeljah (8625 gledalcev) in 24 filmskih predstav za učence osnovnih šol (4637 učencev). Komorni zbor je imel 12 nastopov, plesna skupina 6 nastopov, dramska skupina Križemkraž 7 nastopov, mladinska dramska skupina 3 nastope, odrasla dramska skupina 15 nastopov (nastop na pustovanju v Trebnjem, nastop na samostojnem koncertu Nine Kolar, nastop na novoletnih prireditvah za otroke itd.), Trebanjski oket pa 28 nastopov. 

Po osamosvojitvi Slovenije v 90. letih so se nekatere sekcije odločile, da bodo  samostojno društvo (Trebanjski oktet) in društvo je zamrlo.

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Patricija Tratar

Kapcsolattartó

Patricija Tratar

Jelszavak

Mešani pevski zbori, KOMORNA GLASBA, SLOVENSKI KNJIŽEVNIKI

A közzététel dátuma

04.04.2017 09:57

Legutóbbi módosítás

14.03.2017 12:12

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam