Térkép  

Kramar, gasilski dom, Irber, Lukež Kač

Stari Privšek je imel veliko kmetijo in hmeljsko sušilnico. Imel je tri sinove, eden je v Ameriki, zadnji lastnik sin Franci ima hišo na Jožefovem hribu v Celju. Franci je pred leti prodal kmečko hišo Kolarjem z Gorenjskega, lani pa pleskarju Nemcu še sušilnico. Olvasás tovább
Oba objekta sta lepo obnovljena in naseljena z družinama lastnikov.  Prodano je tudi gospodarsko poslopje na zavrtih za namen večstanovanjske hiše. Franci je še lastnik obdelovalne zemlje.

Gasilski dom

Zgodovina gasilstva v vasi je tej knjižici posebej opisana. Gasilsko društvo je bilo ustanovljeno leta1903, gasilski dom so požrtvovalni domači gasilci vseskozi posodabljali. Najprej lesena hiša in lesen stolp za sušenje cevi, nato zidan objekt in za 100 letnico lepo adaptiran zidan objekt z vodovodnim priključkom in hidrantom, plinskim priključkom in centralnim ogrevanjem in prizidkom za kuhinjo in sanitarije. Lata 2008 je vgrajen kipec Florjana, leta 2009 pa je bila lepo sanirana sosednja vaška kapela.

Irber

Stari Irber se je poročil s sosedovo Pošmoštrovo Pepco. Njun sin je preminil v prometni nezgodi na Žalski obvoznici.  Pozneje se je poročil s Holcerjevo iz Drešinje vasi, ki je v zakon pripeljala sina dvojčka. Sin Milan je sedanji lastnik in stanovalec objekta, kmetijska zemlja ja v najemu. Irberjeva kmetija je bila vzor urejene kmetije. Objekti so bili zelo dobro vzdrževani in obnovljeni, polja vzorno obdelana. Sedanji lastniki Milan je druga generacija rodbine.

Lukež Kač

Lukeževa hiša je ostala enaka, kot je bila v času nastanka. Oče Kač Jože-Pepi in mama sta imela dva sinova. Sina Jožeta, po poklicu šoferja in sina Ivija, trgovskega pomočnika, oba stanujoča na Polzeli. Objekti so po smrti staršev že več let prazni, nevzdrževani, gospodarsko poslopje se celo ruši. Objekte je kupoval sosed Arzenšek Branko, pa kupčija na škodo objektov ni uspela. Sedaj so lastniki tujci iz Bosne.

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam