skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Četrti koroški festival, 1949

Četrti koroški festival pa je bil 15. in 16. oktobra 1949 ponovno v Slovenj Gradcu. Prvi dan so nastopili člani lutkovnega gledališča z igrico »Jurček gre na Triglav«, godbeniki Tovarne meril iz Slovenj Gradca pa so svoje znanje in sposobnosti pokazali na koncertu. Gledališka skupina Sindikalnega kulturno-umetniškega društva Prežihov Voranc iz Guštanja pa je predstavila Molierovega »Skopuha«, ki je bil dobro ocenjen.12 Na glavni prireditveni dan je bila povorka po mestu. Povorki je sledilo nagrajevanje najboljših delovnih kolektivov. Festivalska prireditev se je nadaljevala z medkrajevnim šahovskim turnirjem Slovenj Gradec – Šoštanj, s tekmovanjem godb, ljudskih talentov ter recitatorjev in z razstavami. Popoldne so se zbranim predstavili najboljša godba, najboljši pevski zbor, najboljše folklorne skupine, harmonikarji in tamburaši. Četrti festival so Slovenjgradčani sklenili s predstavo ljudske igre Frana Žižka »Miklova Zala«.13


 

Olvasás tovább

12 Dr. Franc Sušnik: Ob Koroškem festivalu (SKUD »Prežihov Voranc« v Guštanju). V: Obzornik, št. 8 - 9, 1950, str. 416

13 Venec naših prireditev. V: X. koroški festival: za 10. obletnico osvoboditve od 16. do 19. junija 1955, Ravne na Koroškem (Domoznanski oddelek Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika.)

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam