skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Korber - Lednik, Treska, Lent - Štorman

Na Lednikovi kmetiji so imeli več otrok. Sin Ernest si je zgradil skromno hiško na domači zemlji ob mostu čez Ložnico, po domače pri Nestl. Olvasás tovább
To hišo so zaradi gradnje novega betonskega mostu leta 1970 porušili. Franc se je poročil na veliko kmetijo v Žalec, Nestl pa je bil sedlarski mojster. Doma je ostala hči Mici kot šivilja, obe njeni sestri pa sta se poročili v Zagreb. Po smrti vseh otrok je posestvo podedoval sin Franc iz Žalca. Njegov sin Franc-Branko  je tretja generacija,  objekte je lepo obnovil, jih vzdržuje in v njih stanuje z ženo iz Košnice in tremi hčerami.

Treska

Stari Treski so imeli dve hčeri Beto in Ano. Beta je stanovala doma in imela dve hčeri. Zdenko, ki se je poročila na veliko kmetijo Tržan v Petrovče in Vero ki živi v Nemčiji. Ta je posest prodala vaškemu avtomehaniku Hudovernik Stanku. ta je hišo v celoti in lepo obnovil za stanovanje. Po njegovi smrti leta 2005 je hišo podedovala hči Tina iz Celja. V hiši danes živijo najemniki.

Lent - Štorman

Pri Štorman se je med vojnama rodilo pet otrok Lenart, Ana, Marija, Jože in Franc. Franca so ustaši na begu v Nemški Reich ustrelili. Lenart, po domače so mu rekli Lent je gospodaril doma, z ženo Marijo iz Savinjske doline sta imela le eno hči Marinko. Ta je poročena Alojzem Fincem in je na domačiji zgradila novo hišo. Ima dve hčerki, ki v zadnjem času navdušeno rehabilitirata pasemske konje.

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam