skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Kmetijska gospodinjska šola Mala Loka 1945-1961

Mala Loka – kraj lepote, kraj veselja, kraj mladosti, kraj učenja, kraj prijateljstva, kraj lepih spominov.

Olvasás tovább
S temi besedami je gospa Ema Natlačen slikovito opisala svoje doživljanje šolanja na Kmetijsko gospodinjski šoli Mala Loka. Kmetijsko gospodinjske šolo Mala Loka je obiskovala v letih 1957/1958.

Kmetijsko gospodinjska šola Mala Loka je bila naslednica Banovinske kmetijsko gospodinjske šole, ki so jo na gradu Mala Loka vodile šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja v letih 1930-1945. Druga svetovna vojna je zelo posegla v življenje slovenskega naroda in povzročila tudi spremembe na šolskem področju, s čimer se je končalo tudi delovanje Banovinske kmetijsko gospodinjske šole Mala Loka. Šolsko poslopje pa je spet zaživelo, saj je kmalu po koncu vojne začela delovati Kmetijsko gospodinjska šola Mala Loka.  Verjetno so se šolska vrata ponovno odprla že nekaj let po vojni, najdeni podatki in dokumenti pa kažejo, da je bila šola najbolj aktivna v petdesetih letih prejšnjega stoletja. V naslednjih poglavjih bo natančneje predstavljeno delovanje šole v tem času. Digitalna zbirka temelji na spominih bivših učenk oziroma gojenk, tako tistih, ki so se na Mali Loki šolale celo šolsko leto, kot tistih, ki so življenje na gradu spoznale v času krajših kuharskih tečajev, in na Albumih Mala Loka, ki jih hrani Knjižnica Pavla Golie Trebnje. Spomine bivših učenk in gojenk so za raziskovalno nalogo Mala Loka — kraj mladosti, kraj učenja, kraj lepih spominov zbrale članice zgodovinskega krožka Osnovne šole Trebnje z mentorico Natašo Hribar.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Patricija Tratar

Kapcsolattartó

Patricija Tratar

Jelszavak

GRADOVI, KMETIJSTVO, POKLICNE ŠOLE, ŠOLE

A közzététel dátuma

03.12.2013 00:00

Legutóbbi módosítás

16.01.2019 13:04

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam