Térkép  

Klinc, Glušič, Kazina, Rezman

Klinci so bili kmetje, pisali so se Korent. Korentova hči Berta je bila poročena z Zoranom Razborškom, Korentov sin Ivan pa je gradbenik stanujoč v Žalcu. Olvasás tovább
Oče Korent je posestvo najprej dal v najem, kasneje ga je prodal Rebovu. Živeli so se od kmetijstva, stanovanje so oddajali Cenclovim iz Petrovč. Danes je v pritličju hiše in v dvoriščnem objektu  podjetje Hidropnevmatik, Logar Zdenko iz Celja. V nadstropju je urejeno stanovanje. Lastnik gospodarskega poslopja, bivšega marofa ga uporablja za skladišče.

Glušič

Prvotni lastnik Fazarinc ni imel otrok, zato je kmetijo namenil nečaku Glušiču iz Lokrovca. Ob cesti je bila pritlična, zidana, s slamo krita kmečka hiša. Glušič je staro hišo porušil v petdesetih letih in zgradil novo zidano. Imel je tri sinove, sinova Ivan in Jože imata stanovanjske hiše v Arji vasi, sin Slavko je na domačiji, hči je poročena na Ložnici. Sedanji lastniki  so tretja generacija rodbine Glušič.

Kazina

»Kazina« je popularno vaško ime za delno zidan delno lesen nadstropen objekt v centru vasi. Objekt je bil Ježovnikov. V pritličju je bila gostilna s salonom »CASINO« v nadstropju. Po vojni in nacionalizaciji je bilo nadstropje prezidano za stanovanja. Gostilno v pritličju je najela družina Štamol,  priseljenci s Primorskega. Gostilno so ukinili in prezidali za stanovanja leta 1950. V objektu so bila tri stanovanja. Zadaj je bila konjušnica in kovačija. V kovačiji še danes dela vaški ključavničar Orešnik, nad delavnico je sestrino stanovanje. Po denacionalizaciji je objekt Kazine prazen, celo pospešeno propada.

Rezman

Prvotni lastnik Rezman Tone je imel v Arji vasi eno največjih kmetij in kolarsko delavnico. Oba sinova sta kot partizana padla v 2. svetovni vojni. Po smrti  mame in očeta Rezmana je posestvo podedovala Kopriva Julija. Ta je celo posestvo prodala občini, ki ja v hiši uredila več stanovanj. Julija si je v  Petrovčah sije  pozidala lepo hišo. Sedanji lastniki, ki so kupili občinska stanovanja, so v vasi novoselci.

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam