skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Kemijska posoda in pripomočki za merjenje vlage in temperature

Kemijske posode in drugi pripomočki so bili potrebni pri mikroskopiranju, tehtanju in spravilu drobnih semen, odmerjanju kemičnih zaščitnih in drugih sredstev, določanju pH tal, merjenju tlaka in temperature. Olvasás tovább
V preteklosti je vrtnar na podlagi merjenja temperature tal in zraka določil najprimernejši čas setve ali spravila pridelka ter čas, ki je bil primeren za obrezovanje dreves in grmov. Z opazovanjem rastlin je vrtnar pridobil tudi znanje o primernosti rastline za rast v našem podnebju.

Danes spremljajo vremenske pojave in faze razvoja pridelka kmetijski inštituti in druge raziskovalne ustanove.Pridelovalcem posredujejo informacije o razširjenosti določene rastlinske bolezni ali škodljivca in jih obveščajo o optimalnem času izvajanja ukrepov nege terzaščite rastlin in o optimalnem času spravila pridelka.

  • Kemijske posode, predvsem steklovina za različna merjenja, se v trpežnosti in uporabnosti zelo razlikujejo od običajne kuhinjske steklovine. Steklovina, ki služi raziskovanju ni merjenju vzorcev snovi je krhka, tanka, občutljiva in draga. Občutljivi stekleni predmeti, ki so ohranjeni in v zbirki predstavljeni, so služili za shranjevanje, črpanje in prelivanje tekočin, za odmerjanje in mešanje kemičnih snovi in vode.

  • Danes so vrtnarji, ki bi sami delali analize in imeli tovrstnepripomočke na vrtnariji, redki. Nakup kemijske posode lahko opravimo v specializiranih trgovinah. Osnovni pripomočki za merjenje vlage in temperature so v ponudbi večjih trgovin in vrtnih centrov.

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam