skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Kemična zaščitna sredstva in regulatorji rasti

Predstavljena kemična zaščitna sredstva in regulatorji rasti so se uporabljali pri zaščiti rastlin pred škodljivimi organizmi, pri razmnoževanju s potaknjenci ali grobanjem in pri razkuževanju vode ali rastlin. V pomoč pri ravnanju s kemikalijami so bili priročniki in kemičnim sredstvom priložena navodila za uporabo, izmed katerih so se nekateri prav tako ohranili.V današnjem času se seznam dovoljenih fitofarmacevtskih sredstev krči. V ekološki in integrirani pridelavi hrane je njihova uporaba omejena. Olvasás tovább
Kemična zaščitna sredstva so bila v preteklosti uspešnim vrtnarjem – mojstrom dobro znana, saj se pri profesionalnem delu ničesar ne sme prepustiti naključjem. Izpad pridelka zaradi napada rastlinskih bolezni ali prerazmnožitve škodljivih organizmov bi se lahko krepko poznal pri dohodku. Firma Bayer je na tržišče poslala svoje izdelke iz skupine zaščitnih sredstev že pred II. svetovno vojno. Njihovo število ni bilo veliko, širok pa je bil njihov spekter delovanja.

Rastni regulatorji so kemična sredstva, ki so že naravno prisotna v rastlinah, za vrtnarje pa so pomembna takrat, ko želimo nekatere rastline razmnožiti v njim ne najbolj ugodnem času ali če rastlinski deli (navadno potaknjenci) slabo koreninijo. Rastni regulatorji pospešujejo koreninjenje, rast in razvoj določenih rastlinskih delov in fenofaz, npr. cvetov in cvetenja.

Razkuževanje vode je pomembno zaradi prisotnosti čim manjšega števila patogenih organizmov. Razen razkuževanja vode in rastlinskih semen so se razkužila uporabljala tudi za razkuževanje orodja in rok, saj se mnogo rastlinskih bolezni lahko prenese z dotikom.

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam