skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Kako so v Javorniškem Rovtu včasih živeli?

Projekt ohranjanja kulturne dediščine, znan pod imenom Kako so včasih živeli?, je pomenil nov izziv v raziskovanju in predstavitvi kulturne dediščine Jesenic z okolico. Na pobudo Ljudske univerze Jesenice, ki je k sodelovanju povabila Gornjesavski muzej Jesenice in Občinsko knjižnico Jesenice, smo pričeli z zbiranjem spominskega gradiva na območju občine Jesenice. Namen projekta je ohranitev spominskega gradiva na lokalni ravni, kar je tudi v interesu Občine Jesenice, ki projekt podpira in financira. Delo narekujejo še neraziskane teme in okolja, kakor tudi poslanstvo v projektu sodelujočih ustanov in dejstvo, da je med nami še dosti pričevalcev, ki bi bili pripravljeni povedati ali zapisati svoje zgodbe in spomine na preteklost.

Olvasás tovább
V knjižici, ki obsega 86 strani je objavljenih 30 člankov, opremljenih z 84 fotografijami, ki jih je prispevalo 19 avtorjev (Tone Konobelj: O Javorniškem Rovtu, Janez Babič: Predniki v Javorniškem Rovtu, Franci Razingar: Srenja in živinoreja v Javorniškem Rovtu, Marija Lužnik: Planina, raj za živino in otroke, Peter Zupančič: V Javorniškem Rovtu, Jože Noč: Domačija pri Jenceljnu in rudar Valentin Noč, Heda Alič: Časi modrocvetočih polj, Peter Zupančič: Kmečka domačija, Franci Razingar: Zimovčeva domačija, Peter Razinger: Pri Lenčku, Andrej Zupančič: Priimek Zupančič in Mešišnikovi, Bogomira Noč: Pri Miklavki in Leščanu, Albina Bertoncelj: Pri Žagarju, Bogomira Noč: Spomini na moj dom, Anton Noč: Pri Skednaču, Anton Noč: Usodni polet ameriškega bombnika, Sonja Noč: Pri Rezervarju, Bogomira Noč: Ne smemo pozabiti, Pavla Zaveljcina: Mokernovi, Bogomira Noč: Moja šolska pot, Jožica Zupančič: Moji spomini na otroštvo, Milena Pollak: Šola v Javorniškem Rovtu v letih 1963 in 1964, Meri Razinger: Jelka Kryl v Javorniškem Rovtu, Matej Božič: Dom Trilobit, Marko Zupančič: Delovanje gasilcev, Nevenka Kolman: Žvabova gostilna, Peter Zupančič: Šege in navade, Jožica Zupančič: Posebni trenutki mojega življenja, Anton Noč: Javorniški Rovt, Meri Razinger: Znamenja ob poti).

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

DOMOZNANSTVO, ETNOLOGIJA, Javorniški Rovt, Jesenice, krajevna zgodovina

A közzététel dátuma

15.10.2015 00:00

Legutóbbi módosítás

16.04.2019 09:53

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam