skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Jože Ovnik - portret nekega Trboveljčana

Slikar, karikaturist in ilustrator, ki meni, da slikar ne more biti vsakdo. Človek, ki pojmuje karikaturo kot najvišjo obliko slikarstva. Avtor, ki ideje za svoje risane zgodbe črpa iz trboveljskih ljudi, iz njihove dobrote in svobode. Olvasás tovább
Trboveljčan, ki je to bil, ni bil in je spet: rojen leta 1955 v Trbovljah, do 26. leta Velenjčan, nato spet Trboveljčan.  Človek, ki hodi v službo zato, da preskrbi svojo družino, da se počuti varno in da lahko v prostem času nemoteno riše zgodbe. Njegova najbolj znana podoba je škrat Perkmandeljc, ki se skriva v zasavskih rudniških jaških, lepša delovne trenutke rudarjev in njihovih družin ter jim včasih tudi kakšno zagode. Ovnik je Prekmandeljčevo podobo obeležil tudi z izvirno slikanico (izšla je leta 1997, v samozaložbi), ki prinaša zgodbo o nagajivem rudniškem škratu, ki ga je Ovnik spoznal iz pripovedovanja očeta in drugih nekdanjih trboveljskih knapov.

Fotó galéria

Információk

Kapcsolattartó

Katra Hribar Frol

Jelszavak

SLOVENSKO SLIKARSTVO

A közzététel dátuma

21.06.2013 00:00

Legutóbbi módosítás

17.10.2014 10:07

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam