skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Josip Trebec - fotograf

Josip je v fotografski studio prvič stopil v Trstu med letoma 1885 in 1891, ko se je dal fotografirati v studiu, katerega lastnik je bil Giuseppe Wultz. Olvasás tovább
Svojo prvo fotografijo je posnel leta 1908, z dopisnic pa razberemo, da je bil njegov aparat težek in neroden. Kot fotograf je pričel amatersko delovati kmalu po začetku 20. stoletja in bil pomemben založnik razglednic z motivi Sežane.

Svoj studio je imel na Celanovi domačiji (Stara pot). Fotografsko obrt je kasneje prevzela hčerka Marija - Mici, ki je po očetu podedovala umetniško dušo in oko za podrobnosti.

Ob vsem ohranjenem gradivu  pa se nam postavljajo še številna vprašanja, na katera težko odgovorimo. Kje je dobil denar za nakup prvega fotoaparata, saj ti v tistem času niso bili poceni? Kako je ženo Marijo prepričal, da je nakup smiseln? Je sploh imela pri tem besedo? Kje je kupil fotoaparat? Kdo ga je naučil osnov in tehnike, saj cena fotografije ni dopuščala pritiskanja sprožilca vsepovprek?

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Jelszavak

DOMOZNANSKE ZBIRKE, DOMOZNANSTVO, družina Trebec, FOTOGRAFI, FOTOGRAFIJE, krajevna zgodovina, PORTRETNA FOTOGRAFIJA, Trebec, Josip

A közzététel dátuma

25.11.2015 10:20

Legutóbbi módosítás

30.12.2015 10:01

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam