skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Golieva priznanja in plakete

Priznanja občine Trebnje za  enkratne dosežke na kateremkoli področju, za posamezne vrhunske dosežke pri delu v občinskem in drugem prostoru so se od 1983 do 2006 imenovala Golieva priznanja in plakete. Po razcepitvi Občine Trebnje na občine Trebnje, Šentrupert in Mokronog-Trebelno, so prenehali uporabljati naziva Golieva priznanja in Golieve plakete. 

Olvasás tovább

Golieva priznanja so se podeljevala so se posameznikom, združenjem občanov ali pravnim osebam iz nekdanje skupne občine Trebnje.

Golieve plakete so se v osemdesetih leti prejšnjega stoletja podeljevale kot posebno družbeno priznanje za dosežene izredne uspehe na področju vzgoje in izobraževanja v občini Trebnje.

V Pravilniku o podeljevanj Golievih plaket iz leta 1986 je določeno še, da je plaketa je izdelana iz kovine. Velika Golieva plaketa ima premer 8 cm, mala  Golieva plaketapa  5 cm. Na plaketi je reliefno odtisnjena silhueta glave Pavla Golie, spodaj pa napis Občinska izobraževalna skupnost Trebnje ter priimek in ime dobitnika plakete. Plaketa je vložena v škatlico. Ob plaketi se podeli tudi listina o podelitvi, ki jo podpiše predsednik Občinske izobraževalne skupnosti Trebnje. 

Literatura:

www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:DOC-99UL2TAT/633a3349-337f-4a34.../PDF

www.dolenjskilist.si/media/arhiv-pdf/dl/1988/DL_1988_04_21_16_2019.pdf

http://www.trebnje.si/media/uploads/glasiloobcanov/GlasiloTrebnje_st71_zaInternet.pdf

Fotó galéria

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Patricija Tratar

Kapcsolattartó

Patricija Tratar

Jelszavak

PRIZNANJA, SLOVENSKI KNJIŽEVNIKI

A közzététel dátuma

04.04.2017 09:57

Legutóbbi módosítás

03.04.2017 10:50

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam