skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Gnezdenje sivih čapelj v Škofji Loki

Pomladi leta 2016 so si v centru Škofje Loke začele spletati gnezda ptice, ki v teh krajih niso domače. Njihovo gnezdenje, ženitni ples, hranjenje, boje in vzgojo mladičev so v objektiv ujeli štirje priznani loški fotografi: Egon Cokan, Milan Mihalič, Janez Podnar in Tone Štamcar.

Olvasás tovább

Pomladi leta 2016 smo bili Ločani, ki so nas poti vodile mimo Name, večkrat presenečeni nad nenavadnimi glasovi, slišanimi v tem delu mesta. Čudni zvoki so prihajali z velike bukve in z macesna, od spodaj navzgor pa se ni videlo, kdo jih povzroča. Nad nami in nad starim delom mesta v bližini reke Sore so preletavale velike ptice, včasih z vejami v kljunih. 

Kmalu so jih opazili lovci na fotografije, mojstri fotografi, ki so ugotovili, da ptiči gnezdijo na velikih mogočnih drevesih in da se jih da ujeti v objektiv s terase Name, kjer domuje mladinski oddelek naše knjižnice. Tam je bilo na preži kar nekaj fotografov, a največkrat Egon Cokan, Milan Mihalič, Janez Podnar in Tone Štamcar. Je pa foto-lov stvar pravega trenutka. Vzeti si je treba čas, imeti potrpljenje, čakati…

Nastalo je nekaj tisoč fotografij. Narejene so bile z bližnjih parkirnih prostorov, s terase in strehe Name ter terase bivšega hotela Transturist.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Ambrožič, Saša

Kapcsolattartó

Saša Ambrožič

Jelszavak

SIVA ČAPLJA, Škofja Loka, PTICE

A közzététel dátuma

13.04.2018 08:27

Legutóbbi módosítás

27.02.2020 12:58

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam