skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Franc Hribar - Rudarji v Savskih jamah

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Spomini na rudarje v Savskih jamah, ki jo je napisal Franc Hribar - Peredl. Olvasás tovább
Vsebino dokumenta predstavlja zgodba "Spomini na rudarje v Savskih jamah: zapis življenjske zgodbe po pripovedovanju" Franca Hribarja - Peredla, vnuka zadnjega rudarja iz Savskih jam, ki je objavljena v knjižici Kako so v Planini pod Golico včasih živeli. Opisuje zgodbo treh generacij: življenjsko zgodbo rudarja Antona Hribarja od prihoda v Savske jame leta 1878 do druge svetovne vojne, njegovega sina Antona Hribarja mlajšega in zaključi z zapisom svojih spominov na življenje v Planini pod Golico v drugi polovici 20. stoletja. Dokument vsebuje tudi štiri fotografije: Rudarji v prazničnih uniformah, Stari oče Anton Hribar kot vojak v Pazinu leta 1915, Na Jeričevem rovtu na Golici leta 1956 ter Ena najstarejših fotografij Planine pod Golico.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

történelem

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

DOMOZNANSTVO, ETNOLOGIJA, Jesenice, krajevna zgodovina, Planina pod Golico

A közzététel dátuma

17.01.2012 10:13

Legutóbbi módosítás

16.09.2013 18:37

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam