skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Peter Kärst se je rodil leta 1956 v Braunschweigu v Nemčiji. Od leta 1973 se je učil kiparstva v mojstrskih delavnicah in na Šoli za umetnost v Hannovru. Med letoma 1979 in 1981 je študijsko bival v Italiji in Franciji. V letih 1983/84 je obiskoval Visoko šolo za umetnost v Berlinu. Od leta 1985 je sodeloval na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Nemčiji in na Nizozemskem. Sodeloval je na kiparskem kongresu v Frankfurtu na Majni. Leta 1987 je prejemal študijsko štipendijo na Spodnjem Saškem. Za svoja dela je prejel tri prve nagrade na natečajih v letih 1987 in 1988. Med letoma 1991 in 2004 je študiral sociologijo in umetnostno zgodovino na Univerzi v Oldenburgu. Leta 2000 je predaval na Univerzi Witten/Herdercke, leta 2003 pa na Visoki šoli Zittau/Görlitz. Njegove skulpture so postavljene na številnih javnih krajih. Poleg kiparstva se ukvarja s slikarstvom in oblikovanjem. Živi in ustvarja v kraju Leer v Nemčiji.

Olvasás tovább

PETER KÄRST            

Brez naslova / Untitled

Forma viva 1989

jeklo/ steel 

400 x 180 x 160 cm

Javornik, Ravne / Javornik Neighbourhood, Ravne

Skulpturo odlikuje neomodernistični geometrizem, pri katerem sta v ospredju volumen in masa čistih likovnih prvin. V konturi monumentalne plastične kompozicije se izmenjavata napetost silnic pravilnih linij in dematerializacija snovnosti gradiva. Valj in pokončna trapezoidna ploskev se v množici pogledov, ki jih ponujata, zdaj ujemata v zaprti, samozadostni formi, že naslednji trenutek pa se razkleneta in vsrkata tudi "obprostorje" gigantskega kipa.

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam