skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Milena Braniselj se je rodila 12. avgusta 1951 v Ljubljani. Leta 1970 je končala Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer industrijsko oblikovanje. Nato je leto dni delala na oblikovalskem oddelku tovarne Brest. Leta 1971 je obiskovala tečaj kiparstva na Umetnostnem kolidžu (College of Art) v Bromleyju v Veliki Britaniji. Po vrnitvi v Ljubljano je študirala kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost pri prof. Dragu Tršarju in prof. Slavku Tihcu ter diplomirala 1977. Krajši čas je delala kot kiparka scenografka v delavnicah Slovenskega narodnega gledališča v Ljubljani. Leta 1979 je končala kiparsko specialko pri prof. Slavku Tihcu. Imela je štiriinpetdeset samostojnih in prek dvesto skupinskih razstav doma in po svetu. Od leta 1976 se je udeležila kiparskih simpozijev v Tacnu, Pulju, Rušah, na Ravnah, v Sisku, Ribnici in Lokvah. Raziskuje in ustvarja predvsem na področju mobilne kinetične skulpture. V Sloveniji in tujini je postavljenih več njenih skulptur, reliefov in mobilov. Živi in ustvarja v Cerknici. 

Olvasás tovább

MILENA BRANISELJ  

Mobil / Mobile

Forma viva 1981

jeklo / steel

330 x 470 x 250 cm

OŠ Prežihov Voranc, Ravne / Prežihov Voranc Primary School, Ravne

Milena Braniselj je kiparka, ki se najdosledneje med vsemi na Slovenskem ukvarja s kinetično oz. mobilno skulpturo. Tudi Formo vivo na Ravnah je zasnovala kot vrtečo se vetrnico vegetabilnih zaokroženih oblik z eliso, ki kljub monumentalnim dimenzijam in teži deluje lahkotno in igrivo. V železarni je delala tudi nekaj let prej, med drugim je izdelala nagrajeno palico Titove štafete.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Marko Košan

Jelszavak

KIPARSTVO, URBANIZEM

A közzététel dátuma

05.12.2016 13:00

Legutóbbi módosítás

01.12.2016 11:20

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam