skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Yûki Oyanagi se je rodil leta 1944 v Niigati na Japonskem. Na Umetnostni akademiji Univerze Tama je diplomiral 1970. Od leta 1968 je razstavljal na vsakoletnih razstavah združenja Nika Kai ter na razstavi sodobne japonske umetnosti, ki jo organizira Mainichi Press. 

Olvasás tovább

YUKI OYANAGI

Brez naslova / Untitled

Forma viva 1975

jeklene palice / steel bars

390 x 344 x 265 cm

TUŠ trgovski center, Ravne / TUŠ shopping mall, Ravne

Ustvarjalci z vseh koncev sveta so pri delu na monumentalnih plastikah na Ravnah večinoma odkrivali konstrukcijske možnosti oblikovanja, ki jih ponuja značaj železnega in jeklenega kiparskega gradiva. Vse nas z večjo ali manjšo močjo vsakovrstnih aluzij nagovarjajo z abstraktno likovno govorico, le Oyanagijeva je izrazito figuralna. Kompozicija zoomorfne človeške figure in antropomorfnega ptiča je sestavljena iz jeklenih laminatov, pri čemer paličasta površinska tekstura spominja na obliko samurajskih oklepov. Hieratična simbolika, ki jo izžarevata v medsebojni dialog postavljeni skulpturi, bržkone prav tako korenini v starodavni mitologiji.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Marko Košan

Jelszavak

KIPARSTVO, URBANIZEM

A közzététel dátuma

05.12.2016 13:00

Legutóbbi módosítás

01.12.2016 11:12

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam