skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Ema Trojar - Naš ata je živel za glasbo

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Naš ata je živel za galsbo, ki jo je napisala Ema Trojar. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.

Olvasás tovább

Vsebina predstavlja pričevanje Eme Trojar, hčerke Aleša Bizjaka, nekdanjega dirigenta javorniškega pihalnega orkestra. Opisala je očetovo glasbeno pot od godbenika v Krekovi ali Prosvetni godbi pred drugo svetovno vojno do učitelja in dirigenta javorniškega pihalnega orkestra po njej. Obudila je svoje spomine na dirigenta slovenske filharmonije  Jakova Cipcija, ki je bil očetov vzornik. Prav tako se je spomnila očetovega salonskega klavirja, ki ga je odkupil od nekdanjega direktorja železarne g. Noota in je danes muzejski eksponat v Kosovi graščini na Jesenicah. Za konec se je spomnila tudi očetovih učencevu, aktivnih glasbenikov, in selitve javorniške godbe v novi kulturni dom na Slovenskem Javorniku. Dokument vsebuje tudi fotografiji Aleša Bizjaka in Orkestra katoliškega društva na Koroški Beli, ki sta last Eme Trojar.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Ema Trojar

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

krajevna zgodovina, Jesenice, ETNOLOGIJA, ŠOLSTVO

A közzététel dátuma

31.10.2018 09:53

Legutóbbi módosítás

08.10.2018 19:21

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam