skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Društvo knjižničarjev Dolenjske danes

Leta 2016 je bila za predsednico Društva knjižničarjev Dolenjske imenovana višja bibliotekarka Brigita Lavrič. Glavni cilj društva je še vedno uveljavljanje knjižničarskega poklica in knjižničarske stroke ter spremljanje njenega razvoja doma in po svetu.

 

Olvasás tovább

Društvo skrbi za spoštovanje etičnega kodeksa slovenskih knjižničarjev ter za nemoteno izobraževanje in izpopolnjevanje svojih članov in knjižničarjev na splošno. Za dosego svojih ciljev in nalog organizira strokovna predavanja, delavnice in posvetovanja ter sodeluje z ostalimi društvi in ustanovami na območju. Društvo se vseskozi trudi pridobivati nove člane, ki s svojim delom prispevajo k razvoju stroke, njeni promociji in s tem vplivajo na izboljšanje ter prepoznavnost knjižničarstva v javnosti oziroma določeni lokalni skupnosti. Člani so vseskozi dejavni v organih in sekcijah Zveze bibliotekarskih društev Slovenije.

Članstvo v društvu je prostovoljno. Poleg rednih članov ima društvo tudi častne člane. Naziv častnega člana podeljuje posamezniku, ki ima izredne zasluge za uspešno delo v društvu ali za razvoj knjižničarske stroke.

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

kultúra

A digitális gyűjtemény szerzője

Brigita Lavrič

Kapcsolattartó

Brigita Lavrič

Jelszavak

Društvo knjižničarjev Dolenjske, KNJIŽNIČARJI, BIBLIOTEKARJI

A közzététel dátuma

17.03.2017 07:42

Legutóbbi módosítás

08.01.2019 11:36

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam