skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Drugi dogodek: Sebastijan Pregelj in dr. Vanesa Matajc

Na drugem pogovornem večeru v okviru cikla Literatura v mestu, ki si ga je bilo mogoče na FB strani Mestne knjižnice Ljubljana v živo ogledati 26. maja, sta se nam pridružila pisatelj Sebastijan Pregelj in dr. Vanesa Matajc, redna profesorica na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete UL.  V pogovoru smo največ pozornosti posvetili avtorjevemu zadnjemu romanu V Elvisovi sobi, ki je v letošnjem letu prejel nominacijo za Cankarjevo nagrado ter se uvrstil med peterico nominirancev za nagrado kresnik. Roman nas skozi odraščanje glavnega junaka popelje v prelomno obdobje zadnjih desetletij 20. stoletja.

Olvasás tovább

Sebastijan Pregelj

Sebastijan Pregelj je diplomiral iz zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani, že dolga leta pa deluje v oglaševanju. Od leta 1991 objavlja svoje zgodbe v literarnih revijah. Do sedaj je izdal 4 zbirke kratke proze in 7 romanov za odrasle; ustvarja pa tudi za otroke. Živi in dela v Ljubljani.

dr. Vanesa Matajc

Dr. Vanesa Matajc je redna profesorica na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Od leta 1993 je v reviji Literatura ter v časopisih Delo in Dnevnik objavljala literarne kritike, ki jih je leta 2000 izdala tudi v knjižni obliki z naslovom Osvetljave.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

irodalom

A digitális gyűjtemény szerzője

Erika Marolt

Kapcsolattartó

Anja Frković Tršan

Jelszavak

literarni večeri

A közzététel dátuma

31.12.2020 13:41

Legutóbbi módosítás

31.12.2020 13:30

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam